GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

6 traditii de Sf Valentin din jurul lumii pe care le indragim

6 traditii de Sf Valentin din jurul lumii pe care le indragim

Oh, romantismul. Nimic nu-ți face inima să bată mai tare ca lumina lumânărilor, florile și sunetul vorbelor dulci. Ne place atât de mult încât avem o zi dedicată sărbătoririi iubirii din viața noastră – Valentine’s.

Ziua Îndrăgostiților își are originile într-o tradiție romană străveche (și destul de riscantă) numită Lupercalia. Se desfășura anual pe 15 februarie, iar tinerii se dezbrăcau în costumele lor aniversare și alergau în jurul tinerelor fecioare bătute (cu blândețe) pentru a le crește fertilitatea. Aceste tradiții păgâne au rămas extrem de populare chiar și după ce Constantin a declarat creștinismul religia oficială a Imperiului Roman. Mai târziu, Lupercalia a fost absorbită de tradiția creștină, transformându-se în Sfântul Valentin, sfântul rătăcit care a făcut căsătorii ilegale sub împăratul roman Claudias al II-lea. Pentru digresiunea sa, Sfântul Valentin a fost executat pe 14 februarie, iar astăzi, îndrăgostiții din întreaga lume îl comemorează pe Sfântul Valentin în această zi.

Tradițiile din zilele noastre variază de la țară la țară – iată lista noastră a celor mai interesante tradiții de Valentine’s Day din întreaga lume:

**1. Statele Unite ale Americii – Epatează

**

Îndrăgostiții din Statele Unite ale Americii fac tot posibilul pentru a-și arăta dragostea unul pentru celălalt: în fiecare an, americanii cheltuiesc 18 miliarde de dolari pe bomboane, felicitări, ciocolată, flori și bijuterii. Felicitările sunt cel mai frecvent cadou, dar nu doar pentru cupluri. Familia, prietenii și școlarii fac schimb de felicitări cu note de prietenie, afecțiune și apreciere. Cele mai populare bomboane de Ziua Îndrăgostiților din America nu sunt totuși o cutie de ciocolată – sunt micile inimi cu mesaje precum „Fii a mea” și „Sărută-mă”. Fapt distractiv: într-un an sunt produse suficiente inimioare de bomboane pentru ca toată lumea să aibă una!

**2. Coreea de Sud și Japonia – Bărbații sunt răsfățați

**

Bărbații sunt răsfățați în această parte a lumii de Ziua Îndrăgostiților, când femeile cumpără ciocolată pentru partenerii lor de sex masculin, membrii familiei și colegii de muncă, ca un semn de afecțiune și apreciere. Dar nu vă faceți griji doamnelor, favoarea este returnată o lună mai târziu. Pe 14 martie, cunoscută sub numele de Ziua Albă, bărbații răspund cu prăjituri, bomboane și flori.

3. Marea Britanie – Du-te la întâlniri de vis

În Marea Britanie, cuplurile devin foarte romantice în această zi. Îndrăgostiții de pe tot cuprinsul insulelor fac schimb de cadouri cu flori, ciocolată și bijuterii. Seara, cuplurile se bucură de obicei de o cină plăcută în oraș sau acasă, la lumina lumânărilor. Oricum, dragostea este în aer.

**4. Finlanda – Sărbătorește prieteniile

**

Pentru oricine este singur, Finlanda este locul potrivit. Nu trebuie să îți faci griji că te simți lăsat în afara festivităților, deoarece în această țară totul este să sărbătorești cu prietenii tăi. Ziua se numește chiar „Ziua Prietenului” în finlandeză, nu Ziua Îndrăgostiților. Floarea oficială este trandafirul roz, dar prietenii sunt fericiți să primească și cadouri, felicitări sau bomboane.

**5. Peru – Optează pentru orhidee

**

Datorită sărbătorilor de Carnaval la nivel național, majoritatea peruvienilor sunt în vacanță pe 14 februarie, ceea ce înseamnă că au timp suplimentar pentru a-și planifica itinerariul îndrăgit. În loc să facă schimb de trandafiri, mulți optează pentru orhidee – o floare originară din această țară. Ei țin chiar și nunți în masă pentru a găzdui toate cuplurile care spun „Da” în cea mai romantică zi a anului.

**6. Brazilia – Sărbătorește în luna iunie

**

Brazilienii omit sărbătorile de 14 februarie și, în schimb, îl comemorează pe Sfântul Antonie, patronul căsătoriei, pe 12 iunie.

Descoperă lumea alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe