GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 lucruri de făcut în Tokyo cu buget redus

5 lucruri de făcut în Tokyo cu buget redus

Să alegi o aventură cu buget redus în Tokyo nu înseamnă că trebuie să ratezi unele lucruri. Fie că vizitezi orașul sau studiezi limba japoneză în Tokyo, acesta îți oferă o gamă de servicii la prețuri accesibile care îți permit să explorezi orașul, bucătăria și natura emblematicei capitale a Japoniei.

Pentru oricine caută să economisească niște bani în timp ce călătorește, cel mai important lucru este să planifice din timp și să știe unde să meargă. Descoperă esența vibrantă a culturii japoneze cu aceste cinci sfaturi pentru călătorii experimentați și exploratorii cumpătați.

1. Mănâncă fructe de mare proaspete la piața de pește

Celebra piață de pește din Tokyo și-a schimbat locația în 2018. Vechiul site de la Tsukiji găzduiește încă piața exterioară Tsukiji, o mulțime de tarabe cu fructe de mare care vând cele mai proaspete sushi și sashimi. Aici vei găsi, de asemenea, foarte multe tarabe cu mâncare stradală la prețuri avantajoase.

Principala piață de fructe de mare este acum la Toyosu Market, o insulă artificială din Golful Tokyo. Aici au loc celebrele licitații de ton între orele 5:30 și 6:30. Poți urmări gratuit licitațiile prin ferestrele de observare special amenajate deasupra pieței sau poți solicita un loc la nivelul inferior, unde poți vedea și auzi mult mai bine întreaga acțiune. Este necesară o rezervare în avans pentru a accesa această punte în timpul licitațiilor de ton, iar locurile sunt alocate printr-un sistem de loterie lunar.

2. Mergi la cumpărături, dar fii cumpătat

Tokyo este ca o oală sub presiune a modei, unde oamenii își exprimă individualitatea prin îmbrăcăminte. Opțiunile de modă includ avangardă, cosplay, streetwear, Harajuku, punk și gotic, făcându-l un oraș pentru cumpărături incredibil. Dar, nu ai nevoie de un buget uriaș pentru a merge la magazine, deoarece orașul este, de asemenea, plin de buticuri uimitoare cu articole vintage. Multe dintre ele se regăsesc pe alei ascunse, așa că începe prin a explora magazinele Mode Off și Hard Off, cele de pe strada 2, Treasure Factory din cartierul Koenji și piețele de vechituri Boro-Ichi.

3. Vizitează Ueno Park în zilele cu reduceri

Ueno este cunoscut ca un „parc al oamenilor”, datorită amestecului său de design tradițional și atracții distractive, chiar în inima orașului Tokyo. Intrarea în parc este gratuită și este renumit pentru spectaculosul hanami, vizionarea florilor de cireș de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii aprilie. Diversele atracții din parc au mici taxe de intrare, de regulă în jur de 600 de yeni (4 USD). Printre acestea se numără Grădina Zoologică Ueno, Muzeul Național din Tokyo, Muzeul Shitamachi și Altarul Ueno Toshogu. Cu toate acestea, există diferite zile cu reduceri de-a lungul anului în care poți obține intrarea gratuită sau mai ieftină:

  • Pe 20 martie, 4 mai și 1 octombrie toate atracțiile din parc sunt gratuite.

  • Pe 18 mai, primești intrare gratuită la muzeele din Ueno și din jurul Tokyo pentru Ziua Internațională a Muzeelor.

  • Pentru câteva săptămâni în luna mai, Ueno Museum Weeks oferă reduceri și cupoane pentru magazinele de mâncare și băuturi din apropiere.

4. Fă o croazieră pe râu

În sud-estul Tokyo, râul Sumida se deschide spre Golful Tokyo, poarta de ieșire a orașului către mare. Urcă-te într-un autobuz de apă Suijo pentru a te plimba pe calea navigabilă orașului în timp ce te bucuri de priveliști uimitoare. Bărcile nu sunt croaziere strict turistice fiind folosite și de navetiștii locali, așa că sunt surprinzător de ieftine.

Călătoriile cu Tokyo Cruise încep de la 860 de yeni (5,80 USD) cu trei linii diferite care leagă diferite părți ale orașului. Intrarea în grădinile amenajate liniștite din Hama Rikyu de pe linia Asakusa - Hamarikyu este inclusă în tarif.

5. Ia prânzul din mers

Deși Tokyo nu este cunoscut ca fiind un oraș ieftin, nu lipsesc totuși opțiunile de mâncare accesibilă din acest punct de vedere. De la magazinele de cartier la automate care vând orice, de la supe la burgeri, este absolut posibil să mănânci bine cu un buget redus.

Cele mai comune tipuri de automate sunt cele care vând cutii de băuturi răcoritoare la prețuri de la 100 până la 170 de yeni (aproximativ 1 USD). Mâncărurile fierbinți cu tăiței sau orez pot costa între 300 de yeni (2 USD) și 1000 de yeni (6,75 USD), iar o cupă de înghețată te poate costa 100 de yeni (0,60 USD).

Majoritatea magazinelor de cartier oferă prânzuri la pachet, cum ar fi bentō și onigiri. De asemenea, poți alege un bol de ramen instant de pe raft, pe care îl poți găti și mânca în magazin. Restaurantele celebre colaborează chiar și cu magazine precum 7-11 pentru a oferi versiuni instant ale celor mai bine vânduți tăiței, cum ar fi Nakiryu - unul dintre cele mai bune localuri de ramen din Tokyo. Sunt aproape ca varianta originală și te vor costa doar 278 de yeni (1,80 USD). Cuptoarele cu microunde, ceainicele, betisoarele și locurile din magazin îți permit să te bucuri de un prânz rapid și ieftin din mers.

Studiază japoneza în TokyoAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe