GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum se sărbătorește Ziua Recunoștinței - ghidul nostru complet

Cum se sărbătorește Ziua Recunoștinței - ghidul nostru complet

Fiind o sărbătoare non-confesională, seculară, Ziua Recunoștinței este, fără îndoială, cea mai celebrată sărbătoare din SUA și poate fi cea mai importantă cină a anului. Dar, pentru cei care călătoresc sau studiază în străinătate în SUA în a patra joi din noiembrie și sărbătoresc pentru prima dată Ziua Recunoștinței, aceasta poate fi o sărbătoare complet străină.

Iată cum să sărbătorești Ziua Recunoștinței în SUA – și chiar dacă nu te afli în State, cum poți aduce puțină magie a Zilei Recunoștinței oriunde te-ai afla în lume:

1. Ce sărbătorim?

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare a familiei și prietenilor apropiați din viața noastră și a recoltei de toamnă. În centrul ei, sărbătoarea conține un profund sentiment de recunoștință. Este așa cum pare, o zi pentru „a mulțumi”.

2. Istoria Zilei Recunoștinței

Deși nu există un consens istoric complet cu privire la momentul sau locul unde a avut loc prima masă de Ziua Recunoștinței din America, sărbătoarea este cel mai frecvent citată ca având originea în 1621 în ceea ce este acum Plymouth, Massachusetts.

Povestea spune că, după sosirea lui Mayflower la Plymouth Rock pe 11 decembrie 1620, pelerinii (separațiștii britanici) au pierdut 46 dintre cei 102 coloniști inițiali. Dar, cu ajutorul indienilor Wampanoag, ei au învățat să își îngrijească recoltele și să supraviețuiască frigului primei lor ierni în Lumea Nouă.

Vara lui 1621 a dat o recoltă bogată. Pentru a sărbători, a fost organizat un festival tradițional englezesc (sau potențial nativ american) de trei zile pentru a comemora evenimentul generos.

Deși există diferite relatări istorice cu privire la numărul de băștinași și pelerini care au participat efectiv la sărbătoare, sentimentul este că astfel, coloniștii au vrut să-și arate recunoştinţa nativilor pentru ajutorul lor, găzduind o sărbătoare mare.

Având în vedere istoria lungă și sângeroasă a conflictului dintre nativii americani și coloniștii europeni, există o tensiune naturală în spatele validității acestei afirmații.

3. Cum sărbătorești Ziua Recunoștinței?

Acum că ai învățat istoria Zilei Recunoștinței, să trecem rapid câteva secole înainte până la Ziua Recunoștinței din zilele noastre. Iată un program pentru Ziua Recunoștinței:

9-10:00am | Urmărește Parada lui Macy de Ziua Recunoștinței

Pornește transmiterea în direct sau găsește-ți locul pe stradă în timp ce urmărești baloanele gigantice cu heliu, mașinile de paradă și fanfarele defilând pe străzile orașului New York.

10:00am-12:00pm | Mergi la magazin

Ziua Recunoștinței, ca majoritatea sărbătorilor din SUA, este fie o zi liberă, fie o zi scurtă pentru angajați. Din fericire, magazinele alimentare sunt de obicei deschise în prima jumătate a zilei, așa că asigură-te că ajungi devreme la magazin pentru a cumpăra toate ingredientele de care ai nevoie pentru a te apuca de gătit.

12-1:00pm | Urmărește grațierea prezidențială a curcanilor

Da, ai citit bine, începând cu mijlocul secolului al XX-lea, Președintele Statelor Unite a „grațiat” unul sau doi curcani de Ziua Recunoștinței în fiecare an, scutind păsările de la sacrificare.

Întreaga zi | Urmărește fotbal american

Meciurile de fotbal de Ziua Recunoștinței sunt o parte esențială a experienței americane de Ziua Recunoștinței. Este o șansă grozavă de a încuraja echipa ta preferată și o bună distragere a atenției de la faptul că probabil nu mănânci prânzul. La urma urmei, va trebui să-ți fie foame odată ce vine ora cinei.

Întreaga zi | Gătește, gătește, gătește

Pregătirea unei mese corecte de Ziua Recunoștinței poate dura ore, uneori chiar zile, în funcție de felurile de mâncare pe care le pregătești și de câți oameni inviți. Doar curcanul durează cel puțin 20 de minute pentru fiecare kilogram, însemnând până la aproape cinci ore la cuptor pentru cele mai mari păsări.

6-10:00pm | Mănâncă mai mult decât credeai că este uman posibil

Probabil că nu este surprinzător că există o sărbătoare americană bazată exclusiv pe a mânca, dar ar putea fi surprinzător cât de mult poți mânca de fapt dacă îți pui mintea la asta.

4. Ce este în meniu pentru cina de Ziua Recunoștinței?

Curcan

Pentru majoritatea gospodăriilor non-vegetariene, curcanul este în prim-plan la festinul de Ziua Recunoștinței. Indiferent dacă este prăjit, afumat, saramură sau prăjit, obținerea acelui amestec perfect de piele exterioară crăpată și carne interioară fragedă este o artă.

Umplutură

Înainte de a pune curcanul la cuptor, trebuie să-l umpli cu pâine din porumb, ceapă, țelină și merișoare uscate. După ore de gătit în interiorul curcanului, „umplutura” iese încântător de fragedă și gustoasă, cu arome dulci.

Sos de merișoare

Puternic și dulce, sosul de afine acționează ca chutney-ul indian pentru a scoate în evidență aroma savuroasă și suculentă a curcanului. Evită varietatea conservelor cu această rețetă ușoară din ghidul nostru de Ziua Recunoștinței pentru începători.

Sos

După ce ai scos curcanul din cuptor, este timpul pentru sos. Făcut din resturile de pe fundul tigăii, sosul de curcan este un sos cu carne care poate fi aplicat generos peste aproape oricare fel de mâncare pregătit pentru Ziua Recunoștinței.

Piure de cartofi

Peste ce altceva ai mai pune sosul acela? Înăbușit în sosul cu carne, piureul de cartofi este poate cel mai delicios (și sățios) fel de mâncare din meniul cinei de Ziua Recunoștinței.

Plăcintă de dovleac

De sezon, dulce și satisfăcătoare, plăcinta de dovleac de casă este desertul esențial de Ziua Recunoștinței. Dar după ce ai mâncat două sau poate chiar trei porții de curcan și cartofi, acesta poate fi cel mai dificil de terminat fel de mâncare. Dar nu îți face griji! Dacă nu termini în noaptea respectivă, vineri există întotdeauna micul dejun.

Vorbind despre resturi, sărbătoarea de Ziua Recunoștinței nu se termină joi seara. Cu atât de multă mâncare, vei mânca sandvișuri cu curcan, burrito și caserole pentru tot restul weekendului.

5. Black Friday și Cyber ​​Monday

După ce ai mâncat fără a te gândi prea mult în Joia de Ziua Recunoștinței, este timpul să faci același lucru făcând cumpărături de Black Friday. Văzută ca începutul neoficial al sezonului de cumpărături de sărbători, Black Friday este renumită în SUA pentru reducerile mari și isteria generală, deoarece oamenii aleargă de la un magazin la altul în căutarea celor mai bune oferte.

Din fericire pentru cei dintre noi cărora nu le plac mulțimile și aglomerația, Cyber ​​Monday a fost inventată ca echivalentul cumpărăturilor online în următoarea zi de luni – și este din ce în ce mai populară în toată lumea.

Deși totul poate părea foarte mult de făcut, mâncat și cumpărat pentru prima ta Zi a Recunoștinței în SUA, este important să îți amintești care a fost intenția inițială a sărbătorii - să mulțumești. Adunându-ne în apreciere recunoscătoare cu prietenii și familia, Ziua Recunoștinței ne aduce împreună și ne ajută să ne amintim acel moment, de acum aproape 400 de ani, când două culturi foarte diferite s-au unit pentru a mulțumi și a se bucura de o sărbătoare a recoltei.

Descoperă cultura Americană în timp ce studiezi în străinătateAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe