Hobby-uri, abilități sociale și limbi străine: 5 moduri în care să îți îmbunătățești CV-ul
În zilele noastre, a avea un CV bun pur și simplu nu este suficient. Pentru a obține jobul sau stagiul de practică al visurilor tale, vei avea nevoie de un CV grozav, iar crearea unui curriculum vitae grozav înseamnă mai mult decât enumerarea realizărilor tale academice și a experienței tale de muncă. Sigur, este esențial să le incluzi, dar poți face mult mai multe pentru ca CV-ul tău să funcționeze pentru tine.
CV-ul tău este, de asemenea, o introducere către tine, personalitatea ta minunată, pasiunile și hobby-urile tale. Oamenii care aplică pentru aceeași poziție ca tine vor avea probabil calificări similare, așa că atunci totul se rezumă la a fi genul de persoană pe care viitorul tău angajator abia așteptă să o aibă în echipa sa.
Ești pregătit să te lauzi (doar puțin)? Iată câteva indicații pentru a începe.
1. Îmbunătățește-ți abilitățile sociale
Te pricepi de minune să faci prezentări sau să îți împărtășești munca și ideile într-o sală plină de oameni? Ei bine, ai scrie în CV dacă excelezi la organizarea tabelelor, așa că de ce să nu-i spui viitorului tău angajator și că ești o persoană căreia îi place să interacționeze cu oamenii, că ești grozav la comunicare și la rezolvarea problemelor ca parte a unei echipe și nu ești persoana care să se ferească atunci când e rândul său să facă ceaiul!
Toate aceste abilități transferabile, cunoscute și sub denumirea de „abilități soft” te fac un candidat mai bun și complet și îl pot ajuta pe intervievatorul tău să te imagineze ca parte a echipei lor. Călătoriile, studiile în străinătate și încercarea de noi experiențe te pot ajuta să îți lărgești portofoliul de abilități sociale.
2. Învață o limbă străină
A avea o a doua sau a treia limbă în CV-ul tău este una dintre cele mai bune modalități de a-ți face aplicația să iasă în evidență din mulțime. Oamenii care sunt bilingvi sunt adesea mai buni la rezolvarea creativă a problemelor și la multitasking. Nu ne crezi? Citește articolul nostru în care explorăm de ce să investești în învățarea limbilor străine este grozav pentru cariera ta și află ce limbi te pot ajuta să avansezi.
Pe măsură ce lista beneficiilor de a avea o forță de muncă bilingvă continuă să crească, tot mai mulți angajatori importanți caută în mod activ să recruteze oameni care vorbesc fluent o altă limbă. Faptul că ți-ai făcut timp pentru a învăța o nouă limbă te face un candidat excelent pentru afaceri cu clienți internaționali sau oportunități de călătorie. Este, de asemenea, dovada că poți munci din greu pentru a atinge obiective mari.
Puteți dezvolta abilitățile lingvistice de care ai nevoie cu un program de studii în străinătate. Unul dintre lucrurile bune despre acest lucru este că poți pune experiența de studiu în străinătate în CV-ul tău, precum și fluența în noua limbă – este o experiență minunată pentru tine și arată bine în CV-ul tău.
3. Și nu uita de hobby-urile tale
Nu toate abilitățile tale ar putea părea total relevante pentru noul tău loc de muncă, dar asta nu înseamnă că nu merită un loc în CV-ul tău. Lasă spațiu în partea de jos a paginii pentru a include puțin despre hobby-urile și interesele tale, pentru a ajuta viitorul tău angajator să te cunoască cu adevărat.
Împărtășirea faptului că ești un scafandru calificat cu o pasiune pentru conservarea marină sau anunțarea că faci voluntariat la adăpostul local de animale în timpul tău liber permite personalității tale și valorilor tale să apară pe hârtie. Dacă ești un alergător pasionat, faci parte dintr-un club de triatlon sau îți place să-ți petreci weekendurile cu plimbări lungi cu bicicleta, oamenii din noul tău birou ar putea să iubească și aceste lucruri. Totul este să fii deschis și sincer, astfel încât să te poți conecta cu jobul potrivit și să faci parte dintr-o echipă potrivită pentru tine.
4. Eu, eu, eu
Nu este totul despre tine… Ei bine, de fapt, este, dar nici nu vrei să începi fiecare propoziție cu „eu”. Reorganizează propozițiile pentru a fi mai ușor pentru viitorul tău angajator să citească și astfel îți arăți creativitatea. Îmbunătățește propozițiile care încep cu expresii precum „Pot vorbi franceză” și „Am studiat în străinătate”, dezvoltându-le astfel încât să sune mult mai frumos „În timpul studiului meu de șase luni în străinătate la Paris, mi-am îmbunătățit abilitățile lingvistice și acum vorbesc fluent franceză.”
5. Când ai terminat, roagă pe cineva să îl corecteze
Indiferent dacă rogi un părinte, un frate mai mare, un profesor sau acel vecin care te cunoaște de când erai copil, asigură-te că cineva îți citește CV-ul înainte de a-l trimite. În primul rând, ei te vor ajuta să detectezi orice greșeli de ortografie sau greșeli gramaticale și, în al doilea rând, sunt cei mai buni oameni pentru a sugera lucruri pe care poate ai uitat să le incluzi!
A vorbi despre tine poate fi puțin nefiresc, dar aceste persoane te cunosc atât de bine încât își vor aminti acel eveniment la care ai participat acum câțiva ani sau acel curs la care ai participat în timp ce erai la școală, ceea ce ar putea să-ți întărească CV-ul.