GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cele mai frumoase 10 plaje din Malta

Cele mai frumoase 10 plaje din Malta

Bajja este cuvântul maltez pentru plajă, iar dacă intenționezi să mergi în Malta între aprilie și octombrie, cu siguranță vei planifica să îți petreci o mare parte din vizită pe una dintre numeroasele și spectaculoasele bajjiet (pluralul pentru plajă). Arhipelagul preferat al tuturor din Marea Mediterană are probabil mai multe plaje decât poți vizita, deci de unde să începi? Iată răspunsul – 10 dintre ele, mai exact:

1. Golful Ramla

Acesta este unul dintre preferatele mele. Se află pe insula Gozo și are unele dintre cele mai frumoase și mai fine nisipuri în care degetele tale de la picioare se vor răsfăța vreodată. În malteză, plaja se numește Ramla l-Hamra, ceea ce înseamnă Plaja Roșie și face sens odată ce vezi nisipul său unic de culoare portocalie-roșie. Dacă dorești să faci o pauză de la a te bucura din plin de-a lungul plajei, verifică faimoasa peșteră Calypso, situată pe stânca cu vedere la Golful Ramla. Este o scurtă drumeție pentru a ajunge acolo, dar priveliștea este cu adevărat magnifică - spoiler alert aici.

2. Laguna Albastră

Insula Comino are doar aproximativ 3,5 kilometri pătrați, dar oferă aceste ape de un albastru incredibil care îți vor umple pagina de Instagram în cel mai scurt timp. Îți recomand să ajungi acolo dimineața devreme, astfel încât să poți evita mulțimile. Mai târziu, explorează insula și zonele sale mai izolate - există câteva locuri care sunt perfecte pentru snorkeling - apă albastră limpede și tot felul de animale sălbatice subacvatice (posibil chiar Nemo) incluse.

3. Honodoq ir-Rummien

Denumirea înseamnă șanț de rodie în limba română și este situat în sudul Gozo, așa că ar fi bine să ai camera pregătită pentru și mai multe vederi pitorești ale insulei Comino. Datorită apei sale uimitor de limpezi și a numeroaselor peșteri naturale din jur, Honodoq ir-Rummien este un loc popular pentru înot, scufundări și snorkeling. De-a lungul coastei, vei găsi vase de sare romane antice - perfecte pentru lecția de istorie în timp ce te bucuri de soare. #winning

4. Golful Anchor

Acesta se află în nord-vestul insulei și este mai cunoscut pentru satul Popeye decât pentru plaja în sine: Golful Anchor a fost platoul de filmare al producției muzicale din 1980 - Popeye, cu Robin Williams în rolul principal, și de atunci s-a transformat într-o atracție turistică populară. Golful în sine nu este, de obicei, la fel de aglomerat ca alte plaje, dar stâncile, bolovanii și peșterile din zonă îl fac atractiv pentru experiențe uimitoare de înot și scufundări.

5. Golful Golden

De obicei, atunci când pui cuvântul golden (auriu/de aur) înainte de ceva, este menit să-l facă să sune mai fantezist sau mai luxos; ca un creion de aur sau o lesă de câine de aur. Ei bine, adăugarea cuvântului auriu singur nu face dreptate acestei plaje. Dacă i-aș fi dat eu o denumire, aș fi mers pentru ceva mai mult de genul: Cea mai spectaculoasă plajă din Malta din toate timpurile. (Dar nu l-am numit eu, din păcate.)

6. Golful Dwejra

Revenind la Gozo, unul dintre cele mai faimoase repere de acolo este Azure Window (Fereastra Azurie): o formațiune imensă de rocă în mare, care seamănă foarte mult cu o fereastră. Ceea ce mulți oameni nu știu, totuși, este că există o mică zonă de înot chiar lângă fereastră. Este puțin ascunsă, dar trebuie doar să urmărești scafandrii care profită de această piscină pentru scufundări adânci.

7. Plaja Mgarr ix-Xini

Este un golf mic, dar pitoresc, alături de un mic pârâu și o vale naturală abruptă. Plaja Mgarr ix-Xini se află în Gozo și este una dintre cele mai retrase plaje - perfectă pentru liniște. Nu ar trebui să fie o surpriză, dar vei găsi, de asemenea, mai multă apă limpede, mai multe oportunități de snorkeling și mai multe animale sălbatice subacvatice aici. (Dacă acest lucru nu îți surâde: îți putem stârni interesul poate cu niște alpinism cu priveliști spectaculoase?)

8. Golful Paradise

Dacă ai fost într-o misiune de a găsi paradisul, atunci nu mai căuta: Plaja Paradise și-a primit numele cu un motiv și oferă priveliști uimitoare, peșteri naturale și mai multă frumusețe decât poate suporta Instagram. Maltezii au amenajat, de asemenea, plase de meduze, astfel încât să poți înota fără teamă constantă, ceea ce face experiența mult mai distractivă. Dacă pielea ta este suficient de încrețită de la stat în apă toată ziua, explorează zona paradisiacă în una sau mai multe drumeții.

9. Ghajn Tuffieha

Dacă îți plac plajele neumblate cu nisip fin, atunci acesta este locul ideal pentru tine: Uneori numit Riviera, Ghajn Tuffieha este situat lângă Golful Golden și este accesibil numai printr-o urcare abruptă de scări (aproape 200 de trepte!), dar merită! Este încă o plajă pitorească, perfectă pentru tot felul de activități legate de apă și fotografie: o mulțime de vizitatori vin pentru surfing și rămân pentru apusurile de soare uluitoare.

10. Golful Mellieha

Ai nevoie de și mai mult nisip? Atunci, îndreaptă-ți atenția către cea mai mare și, eventual, cea mai populară plajă de nisip din Malta: Golful Mellieha, cunoscut și sub numele de Golful Ghadira, vine cu apă puțin adâncă, ceea ce îl face ideal pentru toate nevoile tale de plimbare și răcorire în apă adâncă până la gleznă. Dacă dorești să faci și unele activități terestre, vizitează rezervația naturală Ghadira din apropiere, care găzduiește tot felul de mamifere mici, reptile și păsări.

Pregătește-ți costumul de baie, Malta te așteaptă!Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe