GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cele mai bune orașe din lume pentru fanii rugby-ului

Cele mai bune orașe din lume pentru fanii rugby-ului

Rugby-ul captivează inimile, aprinde spiritul competitiv și este urmărit, jucat și sărbătorit în întreaga lume. Pentru mulți dintre cei mai mari fani ai săi, rugby-ul este mai mult decât un simplu joc, este o pasiune globală care aduce oamenii împreună. De la turnee globale la meciuri locale de club, fiecare colț al lumii are de spus o poveste unică despre rugby. Și indiferent unde te afli, nu ești niciodată prea departe de un meci de rugby, de o echipă de renume mondial sau de o cultură animată a fanilor locali.


Sporturi precum rugby-ul oferă o perspectivă autentică asupra valorilor, culturii și modului de viață ale oamenilor și ajută la stimularea unui sentiment de comunitate atunci când sunt trăite împreună. Deci, fie că este vorba de sărbătorirea superstițiilor dinaintea jocului, a cântecelor de la mijlocul jocului sau a jucătorilor tăi preferați de rugby, trebuie să te bucuri de o perioadă interesantă cu localnicii care susțin o echipă favorită.

Iată cele mai bune orașe din lume pentru fanii rugby-ului.

Paris, Franța

Parisul este un oraș grozav pentru fanii de rugby, fiind o gazdă timpurie a sportului de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când expații britanici au format primul club de rugby din țară. De-a lungul anilor, Echipa Națională de Rugby a Franței s-a impus drept un concurent puternic, câștigând prima medalie olimpică de aur în acest sport și, recent, Turneul celor Șase Națiuni în 2022. Dacă dorești să susții echipa de rugby a Franței, familiarizează-te cu imnul lor național „La Marseillaise” și cântă împreună cu jucătorii.

Franța este gazda foarte anticipată a Cupei Mondiale de Rugby din 2023. Cu peste 600.000 de vizitatori internaționali care călătoresc în Franța pentru eveniment, febra rugby-ului din țară va continua în anii următori.

Tokyo, Japonia

Japonia a găzduit ultima Cupă Mondială de Rugby în 2019, prima dată când a avut loc în Asia. Echipa națională a Japoniei, Cherry Blossoms, este probabil încă la un nivel maxim după meciul de la Cupa Mondială 2015, în care a învins Africa de Sud cu 34-32. Jocul i-a ținut pe spectatori cu sufletul la gură, în timp ce mulțimea cânta „Sakura, Sakura”. Versurile acestui celebru cântec popular japonez se traduce prin „Floare de cireș, floare de cireș” și au fost adoptate de fanii rugbyului pentru a sprijini echipa într-un amestec frumos de tradiție și modernitate.

Cape Town, Africa de Sud

Rugby-ul a jucat un rol vital în istoria Africii de Sud pentru a-și uni oamenii din medii diferite. Câștigarea Cupei Mondiale din 1995 la rugby a reprezentat un moment decisiv al unității naționale și a făcut istorie, cimentând dominația țării în acest sport.

Fanii din Cape Town se pot alătura distracției de a susține echipa Springboks la un „shebeen”, o tavernă sau un pub tradițional din Africa de Sud. Încearcă unul dintre cele mai vechi pub-uri din Cape Town, The Fireman’s Arms, înființat în 1864, înconjurat de suveniruri sportive, mâncare bună și o atmosferă și mai bună. Sau participă la un „braais”, un grătar tradițional sud-african, în timp ce vizionezi meciul cu prietenii.

Auckland, Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este atât de pasionată de rugby încât a devenit sport național. Echipa națională, cunoscută sub numele de All Blacks, a câștigat de trei ori Cupa Mondială, făcându-i cea mai de succes echipă, alături de Africa de Sud. Unul dintre cele mai recunoscute și impresionante elemente ale echipei All Blacks este tradiția sa de a efectua „Haka” înainte de meciuri. Haka este un dans ceremonial de război din cultura tribală maori. All Blacks efectuează Haka „Ka Mate” înainte de fiecare joc pentru a-și provoca adversarii, pentru a-și arăta puterea și mândria culturală. Este incredibil de emoționant de vizionat, așa că asigură-te că prinzi unul înainte de meci.

Dublin, Irlanda

Vizionarea unui meci de rugby la un pub irlandez din Dublin pare potrivit într-o țară cu atât de multă tradiție de rugby și membru al Ligii celor Șase Națiuni. Rugby-ul este incredibil de popular în Irlanda, făcând din Dublin un punct de atracție pentru fani, petreceri impresionante și cântece joviale.

Cele mai multe pub-uri din oraș vor difuza meciuri, dar unele pub-uri populare precum Searsons de pe strada Baggot și Swan de pe strada Aungier sunt cunoscute ca fiind focarele entuziasmului de rugby. De fapt, Swan a fost fondată de legendarul jucător internațional irlandez de rugby Sean Lync. Așadar, comandă niște mâncăruri de la pub, vorbește cu localnicii și bucură-te de joc în timp ce perfecționezi imnurile irlandeze precum „Amhrán na bhFiann” („The Soldier’s Song”) și „The Fields of Athenry”.

Nisa, Franța

La Nisa, fanii rugbyului sunt pasionați, vioi și creativi atunci când sărbătoresc echipa națională de rugby a Franței, supranumită „Les Tricolores” sau „Les Bleus” datorită tricourilor colorate. Asigură-te că ai învățat câteva dintre celebrele cântece de rugby ale clubului înainte de a susține echipa, cum ar fi cântecul emblematic „Allez Les Bleus” (însemnând „Go Blues!”). În timpul Cupei Mondiale de Rugby 2023, stadionul futurist din Nisa găzduiește unele dintre cele mai mari meciuri ale turneului și stabilește sudul Franței ca un centru popular de rugby în țară, unde se află majoritatea cluburilor sale.

Sydney, Australia

În Sydney, pasiunea pentru rugby este profundă – mai ales când Wallabies, echipa națională a Australiei, este în acțiune. Jocurile devin adesea evenimente sociale, cu fani care se îngrămădesc în puburile și barurile locale, ce transmit meciurile în direct.

Dacă ești în oraș, trebuie să urmărești un meci alături de localnici. Camaraderia, cântecele și tradițiile fanilor de rugby din Sydney sunt un spectacol în sine. Ei au o tradiție de a se îmbrăca în verde și auriu, de a cânta alături de „Valsing Matilda” și de a se bucura de glume prietenoase. Concurând la fiecare Cupă Mondială de la începuturi și câștigând titlul de două ori, Wallabies întruchipează spiritul de luptă și sportivitatea Australiei.

Londra, Anglia

Unul dintre cele mai bune locuri din Londra pentru a intra în spiritul rugbyului este Stadionul Twickenham, casa rugby-ului englez. Cu atât de multă istorie, farmec și carismă, este greu să nu simți zgomotul în acest loc faimos, care a fost construit pe un petic de varză și fostă grădină. În zilele noastre, stadionul este poreclit „Cabbage Patch” și un pub din apropiere cu același nume este locul în care fanii se îngrămădesc pentru a viziona meciurile pe marele ecran. Plin de suveniruri prețuite de rugby, pub-ul este o parte integrantă a experienței de rugby pentru fanii din întreaga lume.

Cu limbajul universal al rugby-ului, fanii se pot reuni pentru a explora unele dintre cele mai bune orașe ale lumii în timp ce se bucură de acest sport.

Începe să explorezi lumeaStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe