GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

6 motive pentru care învățarea limbilor străine este importantă pentru copii

6 motive pentru care învățarea limbilor străine este importantă pentru copii

Indiferent care sunt planurile tale pentru viitor, să vorbești o limbă străină este întotdeauna o abilitate incredibil de utilă. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii.

Pe măsură ce cresc și devin adolescenți, exersarea noilor abilități lingvistice le oferă o bază pentru a înțelege lumea dintr-o perspectivă complet nouă, încurajându-i să îmbrățișeze noi obiceiuri și nuanțe culturale. Există un avantaj suplimentar, deoarece limbile străine cultivă sentimentul de empatie și înțelegere față de ceilalți într-un moment crucial al procesului de creștere și dezvoltare, deschizând totodată noi căi către succesul profesional într-un loc de muncă globalizat.

Iată șase motive pentru care ar trebui să-ți încurajezi copilul spre calea bilingvismului.

1. Expunerea la limbi străine îmbunătățește empatia

Când copiii învață o nouă limbă străină, li se face cunoștință cu obiceiurile și valorile ce aparțin unei alte societăți. Acest lucru îi încurajează să gândească dintr-o altă perspectivă, îmbunătățind sensibilitatea culturală. Într-un moment crucial al dezvoltării lor, expunerea copiilor la noi moduri de a vedea lumea și de a aprecia de unde vin ceilalți poate fi definitorie pentru caracterul acestora.

Sursa: The Economist

2. Bilingvismul are beneficii pentru sănătate

Vorbitul mai multor limbi străine poate încetini apariția demenței. Folosind diferiți receptori, creierul trebuie să găsească modalități complet noi de procesare a informațiilor, iar acest lucru ajută la protejarea funcționalității acestuia. Gândește-te la o mașină veche; una care a stat ani de zile într-un garaj. Motorul va fi mult mai greu de pornit din nou după ani de inactivitate în comparație cu același model condus cu atenție și regulat. Academicienii numesc aceasta „rezervă cognitivă”.

Sursa: American Academy of Neurology

3. Copiii au un avantaj în procesul de învățare

Nu este dovedit faptul că pentru copii învățarea limbilor străine este mai facilă decât pentru adulți, dar copiii sunt mai puțin inhibați – de obicei pentru că se află în contexte mai confortabile și au mai mult timp, cum ar fi în timpul vacanțelor de Paște și de vară.

Sursa: The Telegraph, Medical Daily

4. Multilingvismul poate fi conectat de venituri mai mari

Mai multe studii au arătat că există o corelație între multilingvism și potențialul de câștig. Paleta de locuri de muncă accesibile este mai largă, deoarece există oportunități de a găsi posturi în alte țări, iar angajatorii apreciază acest set de abilități pentru că este asociat cu abilități solide de comunicare și o mentalitate internațională.

Sursa: The Economist, Time

5. Învățarea limbilor străine le extinde viziunea asupra lumii

Fiecare limbă are propriul stil, expresii, referințe culturale și moștenire. Copiii care sunt expuși la aceste caracteristici; ideile pe care le reprezintă, noul vocabular și variația gramaticală, se echipează cu instrumentele necesare pentru a înțelege lumea în moduri complet noi.

Sursa: The Guardian

6. Majoritatea oamenilor vorbește mai mult de o limbă

Ok, nu putem fi siguri, dar conform consensului general, majoritatea oamenilor de pe planetă vorbește cel puțin două limbi. Unele dintre motivele pentru aceasta includ o istorie a colonialismului și epoca modernă a globalizării.

Sursa: Psychology Today, The European Commission

Alege un curs de limbă pentru copilul tăuAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe