GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Vara s-a terminat. Ce faci acum? 5 moduri în care să profiți la maximum de toamnă

Vara s-a terminat. Ce faci acum? 5 moduri în care să profiți la maximum de toamnă

Temperatura scade, bronzul începe să se estompeze și ne întoarcem la realitate, fie că mergem la școală sau la serviciu. Dar doar pentru că zilele lungi și însorite de vară s-au încheiat, nu înseamnă că nu putem profita la maximum de sezonul rece care tocmai a început. E momentul perfect să călătorești, să te distrezi cu prietenii și să lucrezi la abilitățile și obiceiurile care îți vor ridica viața și cariera la următorul nivel. Iată cinci moduri simple (și eficiente) de a profita la maximum de toamnă:

1. Fă un plan de călătorie

Nu există o modalitate mai bună de a trece peste astenia de toamnă decât să începi planificarea unei alte călătorii (da, chiar și știința o arată) și nu există moment mai bun pentru a explora lumea decât toamna: mai puțină aglomerație, oferte mai bune și vreme blândă. Iată câteva destinații perfecte pentru un weekend lung sau o săptămână - două de imersiune într-o nouă cultură și poate chiar într-o limbă necunoscută:

Roma: Glorioasa capitală a Italiei lasă în urmă sezonul torid al verii: nu este la fel de cald (vara poate fi cu adevărat sufocantă) și străzile nu mai sunt invadate de turiști. O călătorie la Roma toamna sau iarna înseamnă muzee și biserici aproape goale, tarife mai mici la hoteluri și ocazia de a descoperi orașul etern într-un ritm mult mai relaxat și autentic.

Madrid: Spania este cunoscută ca o destinație de vacanță de vară dintr-un motiv, dar când vine vorba de capitala diversă și multiculturală a țării, este mult mai bine să o vizitezi în toamnă. Asigură-te că profiți la maximum de zilele mai răcoroase și însorite explorând orașul pe jos, încercând preparate culinare delicioase cu fiecare ocazie, bucurându-te de puțină cultură în numeroasele muzee din oraș și găsind niște localnici prietenoși cu care să exersezi spaniola.

Paris: Nu e nimic romantic în căldura sufocantă și zonele supraaglomerate.Pentru a te bucura de tot ce are de oferit acest oraș incredibil de romantic, mergi acolo toamna. Următoarele luni oferă un moment ideal pentru a te pierde pe acele bulevarde frumoase, pentru a savura mâncăruri franțuzești în bistrourile legendare ale orașului, pentru a explora muzeele de talie mondială împrăștiate în tot orașul și pentru a face cumpărături în buticuri foarte elegante.

Londra: Această capitală grozavă este ideală în fiecare sezon, dar încă o dată, toamna oferă oportunitatea de a te bucura cu adevărat de ceea ce face acest oraș atât de special: muzee magnifice, cumpărături spectaculoase, cultură de ultimă oră și o istorie fascinantă. Nu rata Oxford Street pentru toate mărcile de renume, Palatul Buckingham pentru un pic de magie regală, British Museum pentru mai multă istorie decât poți gestiona, Galeria Națională pentru artă uimitoare și East End pentru cultura stradală și mâncare delicioasă.

Tokyo: Un alt oraș care iese cu adevărat în evidență toamna - frunzișul din numeroasele parcuri din Tokyo este uimitor în acest sezon și, pe măsură ce temperaturile încep să scadă, devine mult mai ușor să explorezi ce este mai bun din viața marelui oraș. Călătorește în metroul din Tokyo cu milioane de localnici sau ia trenul de mare viteză către orașele din apropiere, cum ar fi Osaka sau Kyoto, mănâncă în miile de restaurante de talie mondială împrăștiate în tot orașul, fă cumpărături în cele mai mari magazine de electronice pe care le vei vizita vreodată și interacționează cu localnicii și cultura locală la Palatul Imperial din Tokyo sau la Restaurantul Robot (două părți FOARTE diferite ale Japoniei, credeți-ne).

New York: Poate cel mai bun oraș de toamnă – doar frunzișul colorat din Central Park merită călătoria, dar la fel și obiectivele turistice și magazinele care fac din acesta unul dintre cele mai interesante orașe din lume. Nu uita să vizitezi Empire State Building, să faci cumpărături în Soho și să traversezi Podul Brooklyn, și asigură-te că petreci mult timp în parcurile spectaculoase ale orașului, bucurându-te de culorile și mirosurile toamnei.

2. Propune-ți să dobândești o nouă abilitate

Acum este momentul perfect pentru a adăuga încă o abilitate la CV-ul tău și pentru a te asigura că aceasta iese în evidență. Cu mai mult timp dedicat învățării, toamna este anotimpul perfect pentru a începe să înveți o nouă limbă (sau pentru a dezvolta una pe care o cunoști deja) și pentru a-ți crește șansele de a obține un loc la universitate, un job mai bun sau un salariu mai mare. Angajamentul de a învăța o nouă abilitate, cum ar fi o limbă străină, îți va spori încrederea, te va ajuta să îți faci noi prieteni și îți va permite să trăiești, să lucrezi sau să studiezi într-o țară străină. Poate marca începutul unei vieți petrecute explorând lumea și depășind tot felul de bariere. Crede-ne, știm ce spunem!

Nu ești pregătit pentru un curs de limbă străină acum? Petrece acest sezon mai rece perfecționându-ți abilitățile de gătit la un curs de gătit online cu niște bucătari celebri în toată lumea.

3. Pleacă într-o călătorie

Nu ești pregătit să călătorești în orașe îndepărtate pentru a obține acel gust de aventură? Descoperă propria țară cu mașina alături de câțiva prieteni buni, sau pornește spre țările vecine pe care ai vrut mereu să le vizitezi, dar nu ai avut ocazia. Cu temperaturi mai plăcute, peisaje superbe și drumuri mai liniștite, acum e momentul ideal să explorezi lumea pe patru roți.

4. Concentrează-te pe prieteni

V-ați întors cu toții din călătoriile voastre de vară și căutați ceva distractiv de făcut împreună. Dacă o călătorie cu mașina, ca cea menționată mai sus nu îți place (sau nu ai o mașină, de exemplu), fă ceva la scară mai mică și alege natura, luând în considerare să faceți împreună o nouă activitate interesantă, cum ar fi alpinism, ciclism, călărie sau camping. Poți, de asemenea, să îți rezervi un weekend cu cei mai buni prieteni pentru a participa la un festival de film sau cultural din apropiere - ambele sunt ocazii perfecte de a învăța împreună și de a socializa pornind de la pasiuni comune.

5. Nu uita de școală

Dacă încă studiezi, profită de acest sezon pentru a-ți canaliza energia spre materiile care te pasionează. Planifică anul următor, dedică-te învățării unor noi abilități sau urmează cursuri în domenii care te interesează, chiar dacă nu sunt neapărat specialitatea ta. Chiar dacă nu mai ești student, acum este momentul să te înscrii la un curs de seară sau online pentru ceva care te interesează – ne place ideea de a face un curs de limbă seara sau de a merge la un scurt curs de limbă în străinătate, sau poate înveți să programezi (CodingAcademy este un loc minunat pentru a începe).

Studiază o limbă străină cu EF toamna aceastaAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe